У народній медицині плоди та коріння використовували як протикашльову, в'яжучу, протизапальну, протицинготну та кровоспинну (особливо при легеневих, даткових та гемороїдальних кровотечах), вживали їх також три мігрені, захворювання печінки, туберкульоз легень; плоди помічали при виразках, опіках та гнійних ранах, при анемії, цинзі, виразковому стоматиті, гінгівіті, корості. В Узбекистані молоде листя та черешки вживають у їжу. У минулому в неврожайні роки розмелені стебла та плоди додавали до борошна при випіканні хліба. Листя і плоти – гарний корм для свиней, гусей, курей, кроликів. Коріння завдяки високому вмісту в них дубильних речовин придатні для дублення шкіри. З них можна отримати червону, чорну та жовту фарби, з листя та стебел – зелену.
Щавель кінський корінь
Щавель кінський
Щавель кінський - Rumex confertus Willd.
Сімейство гречані — Polygonaceae
Народні назви. Кислиця кінська, конівник
Вага (грам) | 50 |
Тип | Коріння |
Коментарі