Корисні властивості плодів глоду обумовлено наявністю біологічних речовин, що містить кущ рослини. Настоянки та відвари плодів глоду надають лікувальну дію в кардіології, вони насичені спазмолітичною та помірно седативною дією. Відвари виявляють гіпотензивну властивість та нормалізують показники згортання крові. Плоди глоду також позитивно впливають на центральну нервову систему, тим самим посилюючи скорочення серцевого м'яза. Настоянці з плодів глоду властиво регулювати серцебиття, здатність нормалізувати рівень холестерину в крові, посилює кровообіг вінцевих судин серця та судин мозку. Народна медицина широко використовує плоди глоду у вигляді настоянок і відварів особливо при неврозах, гіпертонії, задусі викликане серцевою недостатністю, припливів крові до голови і при сильних нервових потрясіннях, а так само безсоння, загальної слабкості, фізичної та розумової втоми.
Глід кроваво-червоний ягода
Народна медицина широко використовує плоди глоду у вигляді настоянок і відварів особливо при неврозах, гіпертонії, задусі викликане серцевою недостатністю, припливів крові до голови і при сильних нервових потрясіннях, а також безсоння, загальної слабкості, фізичної та розумової втоми.
Вага (грам) | 100 |
Тип | Ягоды |
Коментарі